tiistai 6. marraskuuta 2012

Lisää metallia!


Edellinen kerta tosiaan päättyi siihen, että totesin metallin olevan aika kuumaa, kun se on ollut ahjossa. Oli päässyt suunnilleen tähän vaiheeseen ensimmäisen yksilön kanssa.


Pari terälehteä jo valmiina.

Aikani hakattuani totesin että antaa olla, valmis. Kuusilehtinen on hieman köyhän näköinen verrattuna tuohon jossa on kahdeksan. Olen positiivisesti yllättynyt ettei kummastakaan lopulta mennyt poikki yhtäkään lehteä.





Aika tylsän näköisiä ne kuitenkin noin ovat, joten naputtelin molempiin vielä lehdet varteen.

Huono lähikuva lehdistä.



Lehdet kiinniteltiin puikkohitsaamalla ja lopulta ruusut lakattiin ruostumisen vähentämiseksi.

Ajankuluksi saimme hommaksi myös tehdä lautasia. Viiden millin pellistä leikattiin 15cm x 15cm kokoisia paloja, jotka ensin hiottiin ja sitten painettiin muotoon hydraulipuristimella.


Hiekkapuhalluksen jälkeen lautasten pohjiin hitsattin rautalankaa ja ne laitettiin roikkumaan jauhemaalauskaappiin.
Jauhemaalaus ilmeisesti toimii staattisella sähköllä: hiekkapuhalletulle pinnalle suihkutetaan jauhemaalia, joka jää esineen pintaan sähkövirran ansiosta. Sen jälkeen kaikki maalatut kappaleet työnnetään maalauskelkan avulla uuniin 15-20 minuutiksi. Jäähdyttyään niistä nappaistaan rautalangat takaa pois ja pohjasta hiotaan möykyt pois. Hiomajäljet peitetään huopapalalla, joka myös estää upeaa design-tuotetta tuhoamasta kaikkia pöytiä joille se lasketaan...

Hiekkapuhallettu
Maali pinnassa. Teen näitä varmaan lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti