torstai 22. marraskuuta 2012

"Ai siitä tulikin vihree...?"

Maskottupukuni, arvon herra Mulgarath on nyt edistynyt ihan kiitettävästi. Raportoin tässä vaiheessa muuttuneista suunnitelmista: ensinnäkin, silmä. Lähdekuvia selattuani hoksasinkin, että se näkevä silmä ei ole punainen vaan keltainen. No big deal, siitä tulee siis keltainen. Revultex- suunnitelmastani luovuin kokonaan, koska se toisi pukuun hirveästi lisää painoa. Sen sijaan päädyin päällystämään koko tyypin froteepintaisella trikoolla.

Aloitin niillä silmillä. Silmän pinta on yleensä kostea --> kiiltävä. Lisäksi meikäläisellä kriteerinä läpikuultavuus sen lediefektin takia. Opettaja suositteli tyhjiömuovaimella tehtyjä puolipalloja. Jostain päin koulua ilmeisesti semmoinen muovain löytyy, ja niitä puolipalloja on luokassa laatikollinen. Tarpeeksi pienten löytäminen oli vähän hankalaa, joten jouduin saksimaan niitä pienemmiksi ja lopulta litistämään oikeaan kokoon suoraan silmäkuoppaan. Maalasin silmät puolipallojen nurjalle puolelle.

Sokea silmä

Kiiltoa.
Huomasin myös että testailuun käyttämäni ledivalo ei sovikaan tarkoitukseen, koska se ei pysy päällä. Jouduin metsästelemään uuden, joka olikin yllättävän kirkas.

Sovittelua

Sokea silmä paikallaan

Ja valoleikkejä!

Koululta löytyi vaaleansinistä froteelakanaa, jolla aloin päällystää vaahtomuovia. Päällystekankaan pitäisi muuten aina olla trikoota, koska siitä on mahdollista poistaa ryppyjä venyttämällä. Aina sitä oppii uutta, tästä liimasta en ollut ennen kuullutkaan - sprayliima.

Sprayt säilytetään ylösalaisin tukkeutumisen estämiseksi - uutta tietoa tämäkin.

Eli liimaa suihkutettiin vaahtomuoville ja paineltiin kangas kiinni. Suojavarusteina tietysti essu ja kumihanskat. Kun tuo töhnä jämähtää johonkin niin se muuten jämähtää.


Tehdään vetokaapissa, koska sprayliima ei ole hyväksi keuhkoille...
Nenä oli varsin konstikas tapaus, mutta onnistui sitten lopulta.

Lähikuvaa

Luokkakavereiden reaktiot olivat kerrassaan mainioita, kun aloin pohjamaalata pukua vihreällä. Kummakos tuo, ensin se oli ollut vaaleanpunainen ja sitten vaaleansininen, ja nyt siitä olikin yhtäkkiä tulossa myrkynvihreä :D


Ensimmäisen maalikerroksen alla.
Lisää väriä.

Maalin sekoittelin ihan itse. Lateksimaali, C-pohja (ymmärsin niin, että C-pohjaan voidaan sekoittaa tummaa väriä, kun taas A-pohjaan tehdyistä tulee aina vaaleita). Oikean värin löytäminen oli yllättävän hankalaa, maaliastian reunat meinasivat loppua kesken.
Huomio sprayliimasta: liimaus tykkäsi pettää niistä kohdista, joihin lotrasin reilummin maalia. Ei pitäisi olla vesiliukoista, mutta ei ilmeisesti pidä uittamisesta.

Ledin pidikkeen mallailua paikalleen.


Liimasin ledivalon, silmät ja luomet paikoilleen perinteisesti kuumaliimalla. Valosilmästä tuli oikein vaikuttava :D

Naamion katseluaukkona toimii monsterin suu. Olisi vähän tylsää nähdä Mulgarathin suusta pilkistävän jonkun kasvot, joten suuaukko piti peittää. Maalasin pinkkiä tylliä mustaksi ja kuumaliimasin sitä pari kerrosta nurjalle puolelle.



Korostin puvun muotoilua vielä akryylimaalilla maalaamalla korkeampia kohtia vaaleammaksi ja uurteita tummaksi.


Seuraava vaihe olisi oksien istutus takaraivoon, projekti jonka käytännön toteutuksesta ei ole niin mitään mielikuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti