tiistai 13. marraskuuta 2012

Maskottipuku etenee

Päädyin siis tekemään maskottipukuani suoraan vaahtomuovista leikellen. Pohjatekniikaksi mietin jotain fursuit-tyyppistä, netistä löytyy paljon erilaisia ohjeita fursuit-päiden tekoon.


Materiaali saattaa olla lämmöllä pehmenevää levyä?
Kasassa nippusiteillä? Materiaali näyttäisi olevan muoviverkkoa.
Tässä on jo vaahtomuovia rungon päällä. Jotain tämäntyyppistä ajattelin.

Mutta koska materiaalit, rungoksi valikoitui sitten rautalanka. Minulle on aina ollut suuri mysteeri miten kaksi rautalankaa saisi kiinnitettyä toisiinsa tukevasti, mutta tulipahan opittua jotain uutta: liitoskohtaan laitetaan ensin turaus kuumaliimaa, minkä jälkeen ympärille kieputetaan pätkä liimassa uitettua sideharsoa. Hyvin pysyy.





Kieputetaan...
Ja voilà!



Aloin siis muotoilla Mulgarathin pään runkoa rautalangasta ja patjasta. Häkkyrä ei pitkään aikaan näyttänyt miltään, eikä uskottavuutta parantanut ainakaan se, että käyttämäni patja oli pinkkiä. Liimailuun yritin ensin käyttää kuumaliimaa, mutta kontaktiliima on hommaan huomattavasti näppärämpää. Siirryin siihen melko nopeasti.

Takaraivon osat ohutta vaahtomuovia.

Liiman levitystä. Veitsi olisi paljon näppärämpi väline...

Välineistöä vaahtomuovin muotoiluun: veitsi, terävät sakset, vaahtomuovileikkuri. Kuumailmapuhallinta voi käyttää hyvin harkitusti. Yksi takaraivossa olleista paloista oli mutkalla väärään suuntaan. Oikeni nätisti puhaltimella, mutta vaahtomuovi sulaa paljon vikkelämmin kuin solumuovi, eli tarkkana pitää olla.

Vaahtomuovileikkuri

Suojahanska, johon larppaajana ihastuin heti :D




Nyt olen jo naamanmuotoiluvaiheessa. Vakaa aikomukseni on ommella nenä ensin muotoon ja sitten kiinnittää se kontaktiliimalla. Luulen että näyttää näin paremmalta kuin vain leikkaamalla.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on pintakäsitellä ökö revultexilla eli kumilateksilla. Olen vähän kahden vaiheilla haluaisinko patjan ja revultexin väliin vielä kankaan, mutta luulen etten ehdi moista siihen viritellä (sarviakin pitäisi vääntää aikamoinen kasa). Aika näyttää...

2 kommenttia:

  1. En tiedä käykö kukaan enää täällä, mutta jos käy, niin kuka tietää, mistä voisi ostaa muoviverkkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käykö kukaan missä? Anygay, ainakin Etran verkkokaupasta löytyi kun viimeksi katselin. Saattaa hyvinkin löytyä myymälästäkin, mutta myyjiltä ei kannata odottaa liikoja xD

      Poista