torstai 14. helmikuuta 2013

Ai niin se toinenkin nukke...!

Olen siis tosiaan kirjoitellut nukkekurssin keijukaisnukesta aika paljon. Meinasin sitten kokonaan unohtaa, että työn alla oli tosiaan toinenkin kaveri.

Kyseessä siis tämä nyrpeähkö sirkkaherra, eräänlainen keijukainen tämäkin.

(Tajusin juuri unohtaneeni piirtää tälle versiolle siivet...)


Tällekin väännettiin runko pakusta rautalangasta ja puupalloista kuten sille toisellekin. Tähän nukkeen ei kuitenkaan tule yhtään paperoitua osaa, eli koko nukke päällystettiin ensin foliolla ja rautalangalla, myöhemmin paperimassalla.

Jaaaa unohdin taas kiinnittää ohjaussauvan runkoon, joten...

Ohjaussauvasta tulee litteä, jotta pysyy paremmin käyttäjän näpeissä.

Paperimassalle rautalankaa tartuntapinnaksi.
Tämä paperimassa on muuten jännä kaveri, sitä pitää nimittäin surautella sauvasekoittimella ennen käyttöä, että siitä tulee mukavan hienoa.






Ajatus siis oli, että massaan kaiken muun, mutta nuo mystisenmuotoiset reidet kovetan kankaasta, kuin myös nuo olkapanssarit. Ja tuo kaulus tulee varmaan jotenkin hevosenjouhista tai jostain... se on vielä toistaiseksi ajatuksen tasolla.

Tämän kaverin massaaminen oli hirmu aikaavievää, koska kaikkia raajoja ei tietenkään voinut tehdä yhtaikaa. Ottavat osumaa helposti ja sitä rataa, joten tein tätä suunnilleen vauhtia "kaksi raajan puolikasta päivässä". Lyijypainonauhan upottaminen noiden hoikkaakin hoikempien raajojen sisälle vaati myös hieman luovaa hulluutta.

Totesin myös että tämähän on pakko maalata osittain jo ennen kankaiden kovetusta, koska muuten jää aivan taatusti niitä kohtia, joihin ei sivellin mahdu ja jotka sitten irvistävät sieltä välistä valkoisina. Joten kun lopulta nukke oli päällystetty kokonaan massalla, hioin, pohjustin ja maalasin sen alustavasti.

Pohjustelua.



Taas pääsin sekoittamaan värejä, koska tyhmäilin vähän ja haluan sitten kuitenkin liukuvasti maalailla monen värin eri sävyillä...

Maalin kuivuessa askartelin kangaspanssareiden kaavat, leikkasin kankaat ja ompelin sen vähän mitä tarvitsi.

(Teollisuusompelukone on aivan ihana!)

Liimaliisterillä kovetellessa olkapanssareita piti vähän tukea alumiinifoliolla, että jäivät nätisti koholle (ja etteivät tarttuneet hartioiden puupalloihin...) ja reisipaloihin tungin ihan suosiolla kangastäytteet.


Pehmoista on vielä.



Kangas kovetettu ja jo vähän maalia rintapielessä.

Kaulus lisättiin sitten viimeisenä, ja pieni viimeistely tuntosarvilla ja muulla turhakkeella :)

Siiven käsittelyä

Kirpparilta löytyi yhtä ihan kamalaa harsoa, joka on aivan täydellistä hyönteissiiviksi. Mitään muuta käyttöä en sitten sille keksisi. Huolittelin siipien reunat kynsilakalla ja söhrin lakkaa muutenkin vähän kuvioksi siipien pintaan.

Mallaillaan paikoilleen...




Lyhemmät käsivarret tulivat siis kiinni ohjaussauvoihin siimalla.



Materiaalimenekki:
rautalankaa (2 mm) ~4,20 m
puupalloja, halk. 2 cm ~ 5 kpl
puupalloja, halk 1 cm ~ 6 kpl
alumiinifoliota ~ 40 cm
paperimassaa ~ 100g (kuivana jauheena)
liisteriä ~ 0,5 dl
kangasta ~ 25x25 cm
maalia ~10-20 ml
kuumaliimaa ~ todella vähän
jouhia ~ muutama kymmentä kappaletta
lyijypainot ~ 60 palaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti