torstai 17. tammikuuta 2013

Varoitus! Ei heikkohermoisille!

Noh. Teatterissa töissä ollessaan joutuu varmasti ottamaan muotteja vaikka mistä - käsistä, naamoista, erilaisista esineistä... Joskus jostain vähän epämiellyttävämmästäkin: rinnoista, sukupuolielimistä, kaloista tai sisäelimistä.

Joten me sitten hommattiin kamala kasa kaikkea limaista ja haisevaa ja otettiin muotteja ihan urakalla.
Muun muassa näistä löytyy nyt joltain muotti:
- ananas
- litsi
- parsakaali
- taskurapu
- molukkirapu
- kalmarinpoikanen
- siansorkka
- lehmän sydän
- porsaan sydän
- lehmän kieli
- sian kieli
- lampaan maksa
- lampaan munuainen
- lampaan oikeastaan mikä vaan sisäelin...

Kasa kuollutta lammasta. Vasemmalla bongattavissa mm. munuaiset.

Saatoin unohtaakin jotain. Mutta puhun taas kipsimuoteista.

Tosiaan, sisäelimiä löytyy aika kattava valikoima ihan tavalliselta kaupan lihatiskiltäkin. Ihan se säkillinen lampaan nurjaa puoltakin löytyi kauppahallin lihaputiikista. Mutta elintarvike-elimissä on tosiaan vähän se huono puoli, että ne on puhdistettu eli leikattu auki. Ja auki leikattu sydän ei ainakaan tykkää pysytellä omin päin kiinni, joten syntyy tämä tilanne:


Mikä on siis ihan jees muuten, mutta nuo tikit tosiaan jäävät valokseen aika hyvin näkyviin, koska kipsi kopioi tarkasti aivan kaiken. Lisäksi lihakaupan valikoima tosiaan on lihakaupan valikoima, joten jos haluaa jonkin tietyn elimen leikkelemättömänä, niin kannattaa olla ajoissa yhteydessä teurastamoon.

Tämä muotti siis tehdään samalla tavalla kuin mikä tahansa kaksiosainen muotti, mutta sillä erotuksella, että tämän ei tarvitse olla päästävä. Kun kipsi reagoidessaan lämpenee, niin liha nimittäin mukavasti kysyy siellä sisällä ja lähtee enemmän tai vähemmän näppärästi ulos muotista. Ja kun tuote valetaan Revultexilla eli kumilateksilla, ei senkään muotista irtoaminen tuota ongelmaa.

Puolikas muotti, jossa kohdistusmerkit ja täyttöaukko kaivettuna.

Mutta tosiaan kipsin lämpeneminen teki elimen muotista poistamisesta hivenen iljettävää:
"Tää ei lähde irti..."
"Otat vaan tosta kiinni ja nykäiset."
"Eeeei et oo tosissas?"
"Joo joo nyt tunget ne sormet sinne sisälle ja kiskot."
 No irtihän se lähti. Mutta olihan se nyt vähän inhottavaa. Tosin, ainut oikeasti kuvottava osuus tässä projektissa oli haju, kaikki muu oli loppujen lopuksi aika hauskaa: luokallinen lähinnä naisia tökkimässä verisiä sisälmyksiä ja hihittelemässä että hyi miten limaista. :)

Revultexin valamisesta sitten ihan erikseen vähän myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti