lauantai 29. syyskuuta 2012

Toinen naamio - positiivimuotti ja paperoinnin alkeet

Tällä kertaa saimmekin kuvat opettajista - yksi kullekin. Kuvan perusteella piti tehdä karikatyyrinaamio, jälleen paperoimalla. Sattuneesta syystä kipsipäät ovat nyt muussa käytössä, joten saimme kampaamopuolen loppuun kynityt harjoituspäät pohjiksi. Plastoliinikin oli vielä negatiivimuoteissa, joten materiaaliksi valikoitui savi.

luonnoksia


Eristetty savimuotti


Oma savimallini pääsi kuivumaan ja halkesi todella pahasti. Pienessä paniikissa en tullut ottaneeksi kuvia, mutta käytännössä Paavon nenä oli irti ja leuasta ohimolle kulki sentin leveä railo. Yritin silotella halkeamaa lisäämällä savea, ja se onnistuikin yllättävän hyvin.

Paikattu murtumakohta ympyröity punaisella

Ennen paperoinnin aloittamista savimallien päälle levitettiin tiskiainetta - itselleni ihan uusi tekniikka. Kuulemma estää paperia tarttumasta pohjaan kiinni, kuin myös ensimmäisen kerroksen maltillinen liisteröinti (ei liisteriä pohjaa vasten tulevalle puolelle).

Paperikerroksia tulisi olla vähintään seitsemän. Väliin kannattaa laittaa kerros pelkkää puuliimaa vahvistamaan (liisteriinkin kannattaa laittaa ihan reilusti sitä liimaa). Ammattikäyttöön tuleviin naamioihin kannattaa kuulemma myös laittaa kerros sideharsoa johonkin väliin estämään halkeaminen mahdollisissa murtumakohdissa. Nyt sitä ei tosin käytetty, lieneekö syynä se, että harso on edelleen loppu ;)

Paperina puhelinluetteloa, kerrosten laskemisen helpottamiseksi joka toinen kerros keltaisilta sivuilta ja joka toinen tavallisislta :D

Itse olen paperointitöissä käyttänyt vahvikkeena kipsiharsoa, mutta siinä on kaksi vähän ikävää puolta: apteekista ostettava kipsiharso on melko kallista ja kipsi ei jousta samalla tavalla kuin paperi --> pariin työhön on tullut murtumia niihin kohtiin, joissa kipsiä on paksulti (ks. ensimmäinen merkintä, nuket).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti