torstai 4. lokakuuta 2012

Mulgarath the Maskottipuku

Muutama viikko sitten saimme (tai täytyi, miten vaan ;p) kukin valita kirjan, jonka pohjalta teemme töitä seuraavat kaksi-kolme vuotta. Itse lähdin siltä pohjalta, että haluan mahdollisimman suuren valikoiman erilaista otusta ja esinettä, riittääpähän valinnanvaraa. Päädyin siis Spiderwickin kronikoihin. Tony DiTerlizzi on lempipiirtäjiäni, olisi mielenkiintoista tehdä tarpeistoa tämän tyypin piirroksista.

DiTerlizzin kuvitusta Spiderwickin kronikoiden maailmaan


Nyt saimme sitten ensimmäisen kirjaan liittyvän tehtävänannon: maskottipuku. Tai no, kahden opintoviikon aikana ei oikeastaan ehdi tekemään kuin pään ja ehkä kädet tai jalat, mutta kurssi kulkee ainakin työjärjestyksessä maskottipukuina.
Spiderwickin maailmassa on roppakaupalla vaikka mitä hienoja ökkömönkiäisiä, joita väsätä. Hetken googlailun jälkeen päädyin pallottelemaan hienostoörkin ja Mulgarathin välille. Lopulta päädyin Mulgarathiin. Kyseessä on siis lyhyesti sanottuna pääpahis, örkki joka aikoi valloittaa maailman. Häijynnäköinen hyypiö.

 Tekniikan suhteen en oikein osannut päättää mitä sitä tekisi: kaavoittaminen solumuoville olisi helppo ja hyvännäköinen, mutta toisaalta, olen tehnyt sitä aika paljon noin vapaa-ajalla. Suoraan vaahtomuovista leikkaaminen vain vaatisi ison kuution vaahtomuovia, eikä se ole ihan halpaa. Joka tapauksessa, lähdin muotoilemaan pienoismallia plastoliinista.


Näyttää saukolta.


Nyt alkaa muoto löytyä...


Ja aika hyvällä mallilla!

Maskottipuvun kaavoittaminen tehdään ensin paperoimalla malli, leikkaamalla paperi kaavoiksi, kopioimalla se piirtoheitinkalvolle ja piirtämällä kaavat isolle paperille piirtoheittimen kautta.

Otin korvat ja naamaan tulevat piikit pois paperointia varten.

Paperin kuivuttua piirtelin kaavojen reunoja paperiin. Leikattuani ja avattuani kaavoja, huomasin kuitenkin, että mallini on varsin monimutkainen.

Oikean posken kaavat

Tämän havainnon perusteella päädyin kuitenkin siihen vaahtomuovista leikkelyyn.

Työohjeeksi saimme vain, että työssä tulisi olla runkona joko kypärä tai valjaat. Ostin siis kirpputorilta kypärän, jonka ympärille saisin rakennettua Mulgarathin pään ja hartiat.

Katsotaan miten tässä käy :D

1 kommentti:

  1. Löysin sivusi nukkekoti rymästä. Katselin aikani mitä mahtavampia öttiäisiä ja mietin onkohan inspiraatio lähtenyt spiderwickin kronikoista ja olihan se näköjään. Aivan ihania :)

    VastaaPoista