torstai 11. lokakuuta 2012

Kipsimuotti kaksi

Muistatteko vielä tämän?


 Ei, se ei ole kermakakku, vaan negatiivimuottini toinen yritys. Ensimmäinen plastoliini kun jäi muottiin jumiin eikä kipsimuottia voinut käyttää. Vähän jänskätti että mitenköhän tämän kanssa käy, mutta ihan nätistihän se malli sieltä ulos lopsahti. Nenänpäässä oli aika ikäviä valuvirheitä (en vieläkään ymmärrä miten siihen kohtaan voi jäädä kuplia), mutta ne sain onneksi melko hyvin paikkailtua plastoliinilla. Kipsi piti ennen paperoinnin aloittamista eristää, ettei paperi jäisi ainakaan kovin pahasti kiinni muottiin. Ensin kipsiin siveltiin kovavahaa, jonka päälle lotrattiin vielä tiskiainetta.

Kovavahan levitystä
Eristys toimi ainakin märkänä loistavasti, oli aika vaikeaa saada paperinpalat pysymään paikoillaan märän fairykerroksen päällä.

Ensimmäisen kerroksen paperointi. Vihreä on tiskiainetta.

Huomasin myös, että naamiovalintani ei ollut kaikista taktisin: kaikkien noiden juonteiden ja uurteiden paperointi on erittäin hankalaa ja hermoja raastavaa. Päädyin siis lopulta parin kerroksen jälkeen vain tunkemaan ärsyttävimpiin uurteisiin paperimyttyjä, ettei tarvitsisi paperoida niitä juovia.

Paperointia
Keskeneräinen työ kelmuun hiekkapussien alle, ettei paperi lähtisi vielä irtoamaan muotista.

Ihan rehellisesti sanottuna, tämän kanssa tuli hieman kiire. Minulla piti olla 12 tuntia vapaata (hyväksilukuja), joiden aikana suunnittelin tekeväni naamion loppuun. Mutta koska Murphyn laki, ensimmäinen päivä meni kuskatessa kissaa eläinlääkäristä toiseen ja keskiviikon nelituntinen ei ollutkaan sitä, mitä lukujärjestys väitti. Joten... jouduin ottamaan työn kotiin ja tekemään loppuun siellä.

Loppuun paperointi vei alle kaksi tuntia, mutta naamio ei ollut ehtinyt kuivua yön aikana, joten jouduin ottamaan sen irti märkänä. Ei onneksi kärsinyt pahasti. Naamion ottaminen irti muotista olisi kuulemma voinut olla jopa hankalampaa täysin kuivana.
Siistittyäni reunat paperoin vielä ne ympäri ja siistin irrotuksessa rapissutta päällistä. Silmänreikien tekeminen viekä kosteaan naamioon oli sen verran hankalaa, että päätin tehdä kuminauhojen aukot joskus hamassa tulevaisuudessa, kun naamio kuivuu.


Reuna paperoitu

Näköinen?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti